miércoles, 24 de julio de 2019

Дитина Vicuñas та інші - лама глама, гуанако і альпака. Зображення маленьких істот, які виробляють благополуччя.

Дитина Vicuñas та інші - лама глама, гуанако і альпака. Зображення маленьких істот, які виробляють благополуччя.

До тих пір, поки ви не полюбите тварину, частина вашої душі спить. Анатоль Франція


Зображення дрібних тварин, з чіткими відтінками і зеленими просторами надихають внутрішній спокій, створюють відчуття знайомства, яке заспокоює нас. Тварини важливі в нашому житті; нам подобаються образи, що поширюються з великою кількістю соціальних мереж, тому що наш мозок, бачачи тварину, що показує своє ніжне обличчя, має більшу позитивну схильність до пізнавальних процесів і хороших відносин з людьми; Це також знижує рівень стресу та тривоги.

Люди роблять "активні паузи" і шукають тварин у Instagram з зображеннями, модифікованими, щоб викликати більше ніжності; Жести тварин перетворюються і перебільшуються так, що вони нагадують обличчя дитини. Ми далекі від природи, тому образи тварин, розміщені в природному середовищі або ландшафтах, розслабляють нас і викликають у нас відчуття знайомства, яке заспокоює нас; І краще, якщо ці зображення поєднуються з низькими звуковими частотами, які нагадують серцебиття, людина розслабляється ще більше.

Vicuña baby- (Vicugna vicugna)





Ніжність фотографій і відео тварин - це подразники, які мають психологічні наслідки, оскільки вони показують поведінку, яку ми вважаємо тендерною. Ніжність, що приписується тваринам, рятує різні еволюційні здібності нашого виду, наприклад, тенденцію захищати маленьких, і заспокоювати тих, хто відчуває певний дискомфорт, серед інших.


Існує еволюційне пояснення, яке пояснює, чому молоді люди торкаються нас: ми повинні піклуватися про них, або наш вид вимер. Чому ми відчуваємо такі сильні емоції для більшості ссавців дитини?

Альпака (Vicugna pacos)





Австрійський лауреат Нобелівської премії Конрад Лоренц (1903-1989), який вивчав еволюційне та адаптивне значення людської поведінки (людська етологія), вказував, що багато тварин мають певні риси, які також поділяють людські немовлята, а не дорослі: великі очі , плоскі носи, об'ємне лоб і дрібне підборіддя. Лоренц вважав, що ми перенесли нашу реакцію на той же набір ознак у інших тварин.


На думку Лоренца, ми судимо про появу інших тварин, навіть якщо вони не є ссавцями, з тими ж критеріями, за якими ми судимо їх. "Це наша відповідь, яка інтерпретує це. Якщо дитини почали народжуватися з довгими носами і вузькими головами, навіть з рогами, ми почали б бачити ці риси прекрасними. Тому батьки вважають, що їхні діти більше Привабливий, ніж інші діти. Існує інстинкт збереження нашої власної лінії. З більш концентрованим фокусом, це означає нашу власну специфічну ДНК.

Лама (Lama glama)





Хоча ми не збираємося плутати людську дитину з дитячим ущільненням, у нас є порив доглядати за цим маленьким волохатим істотою з його величезними чорними і благальними очима. Слоненя з товстою сірою шкірою, маленькими яскравими очима, великими вухами та довгими трубами не повинна виглядати привабливою, але вона є ідентифікацією з людськими дітьми.


Маленькі слони фізично не нагадують людей, але мають подібні поведінкові елементи: вони грайливі, тендітні (у порівнянні зі своїми родичами), невинними, і хоча вони залишаються зі своїми мамами за інстинкт виживання, ми інтерпретуємо це як любов. Коли ми бачимо дитячу поведінку, ми інтерпретуємо їх неправильно і передаємо нашу прихильність. Такі ж відчуття відбуваються, коли ми бачимо чарівні істоти перуанських верблюдів.

Гуанако (Lama guanicoe)





илання на інші публікації про vicuñas

1) La vicuña baby, прекрасна істота Анд


2) La vicuña, золото Анд


3) Вікунья та її середовище проживання, казковий пейзаж


Список літератури

¿Por qué nos enternecen tanto las crías de mamíferos?, Bethan Bell, BBC, 1 julio 2014

¿Por qué ver imágenes de animales tiernos nos hace sentir mejor?
https://www.eltiempo.com/vida/salud/por-que-ver-imagenes-de-animales-tiernos-nos-hace-sentir-mejor-197018

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.