jueves, 25 de julio de 2019

Baby vicuñas en andere kleine Andes dieren met hun moeders. Prachtige foto's


Baby vicuñas en andere kleine Andes dieren met hun moeders. Prachtige foto's


De afbeeldingen van prachtige kleine dieren zoals baby vicunas, met lichte tinten en groene ruimtes als achtergrond, inspireren innerlijke rust, creëren een gevoel van vertrouwdheid dat ons geruststelt. Deze emotie wordt erger wanneer we ze zien vergezeld door hun moeder, spelen in hun leefomgeving, veiligheid zoeken in hen of gewoon genieten van hun aanwezigheid en contact. Zoals bij mensen, en zoals bij de kleine nakomelingen van andere Peruaanse kameelachtigen (en Andes, zoals de "lama" of lama glama, guanaco en alpaca).

Het is een geluk dat ze allemaal in de hooglanden of 'Peruaanse Andes' zijn, het is vervelend te weten dat stropers, gewetenloze criminelen altijd sporen van hun misdaden achterlaten en corrupte of incompetente autoriteiten nooit de rol van bescherming vervullen deze soort

Vicuña baby- (Vicugna vicugna)




De vicuña is de kleinste soort van de Camelidae-familie, hij heeft slechts een kwart van het gewicht van de guanaco, maar hij heeft een vergelijkbare lichaamsvorm, met een lange dunne nek en dunne benen. Ze leven in hooggelegen graslanden in het Andesgebergte van Peru, Bolivia, Argentinië en Chili; zelden onder 3500 m (11.500 voet). Op de hoogten waar hij woont, zijn de omstandigheden koud en droog, zodat de vicuñas nooit ver weg gaan van een bron met stromend water.




De roodbruine vacht van de Vicuña is dik en wollig en laat het dier de kou, sneeuw en ijs van zijn berghabitat verdragen. Het vrouwtje heeft een draagtijd van tussen de 10 en 11 maanden. Jongeren kunnen staan ​​en lopen kort na de geboorte en borstvoeding geven gedurende ongeveer 10 maanden.

Alpaca (Vicugna pacos)




Alpaca leeft ook in de Andes-hooglanden, bij voorkeur in de buurt van relatief vochtige gebieden. Het is als de vlam, een gedomesticeerde kameelachtige, maar het is kleiner dan de laatste. Het sterftecijfer van baby alpaca's is alarmerend. In een ernstige epidemie kunnen maximaal 100 sterven tot 80; In minder ernstige maanden gaan tussen de 40 en 50 nakomelingen verloren. Een groep onderzoekers van de Nationale Universiteit van Major van San Marcos (UNMSM) heeft met succes een vaccin ontwikkeld om de mortaliteit van alpaca-nakomelingen te verminderen. Een adequate en tijdige sanitaire behandeling vermindert of voorkomt de werking van bacteriële infecties die diarree veroorzaken, of de werking van rotavirus, coronavirus en parasieten.



Een vrouwelijke alpaca heeft een draagtijd van 11 maanden; de volgende maand kan het alweer zwanger zijn. Intense reproductieve activiteit, zonder rustperiode, beïnvloedt de immuniteit van de nakomelingen.

Lama (Lama glama)





De "lama" (Lama glama) is de grootste en zwaarste kameelachtige in Amerika, bereikt een lengte van 1,6 meter en weegt meer dan 150 kg. Hij woont in bergachtige gebieden en de gezondste bevolkingsgroepen zijn in Bolivia.

Guanaco (Lama guanicoe)





Net als de vicuña zijn de guanacos (Lama guanaco) wilde kameelachtigen en worden ze overvloedig gevonden in Argentijns Patagonië, waar ongeveer 80% van de totale bevolking is. De guanaco's zijn uiterst flexibel, ze kunnen leven in kreupelhout, bergen (tot 4500 meter), savannes, vochtige gematigde bossen, graslanden, enzovoort. Wol wordt ook gewaardeerd.

Links naar andere berichten over vicuñas

Vicuñas baby en anderen - Call, guanaco en alpaca. Afbeeldingen van kleine wezens die welzijn produceren.
  
La vicuña baby, lieflijk wezen van de Andes

 Vicuña en zijn habitat, fantastisch landschap

 Referenties

Sanmarquinos Crean Vacuna que Reduce Mortandad en Alpacas Bebés, noviembre 28, 2018


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.