miércoles, 24 de julio de 2019

Vicuñas bebeği ve diğerleri - Lama glama, guanaco ve alpaka. Refah üreten küçük canlıların imgeleri.


Vicuñas bebeği ve diğerleri - Lama glama, guanaco ve alpaka. Refah üreten küçük canlıların imgeleri.

Bir hayvanı sevinceye kadar, ruhunun bir kısmı uyuya kalacak. Anadolu Fransa


Net tonları ve yeşil alanları olan küçük hayvanların görüntüleri iç huzuruna ilham verir, bize güven veren bir aşinalık duygusu yaratır. Hayvanlar hayatımızda önemlidir; Sosyal ağlarda bolca yayılan görüntüleri severiz çünkü beynimiz, hassas yüzünü gösteren bir hayvanı gören, bilişsel süreçler için daha olumlu bir eğilime ve insanlarla iyi bir ilişkiye sahiptir; Aynı zamanda stres ve endişe düzeylerini azaltır.

İnsanlar "aktif duraklamalar" yapar ve daha fazla hassasiyete neden olacak şekilde değiştirilmiş görüntüleri olan Instagram hayvanları arar; Hayvanların jestleri, bebeğin yüzüne benzeyecek şekilde dönüştürülür ve abartılır. Doğadan uzaktayız, bu nedenle doğal ortamlara veya manzaralara yerleştirilen hayvanların görüntüleri bizi rahatlatıyor ve bize güven veren bir aşinalık duygusu yaratıyor; Ve eğer bu görüntüler kalp atışını andıran düşük ses frekanslarıyla birleştirilirse, kişi daha da rahatlar.

Vicuña bebeğim- (Vicugna vicugna)





Hayvanların fotoğraf ve videolarındaki hassasiyet, psikolojik etkileri olan uyaranlardır, çünkü ihale ettiğimiz davranışları gösterirler. Hayvanlara atfedilen hassasiyet, türlerimizin, küçükleri koruma eğilimi ve diğerleri arasında biraz rahatsızlık verenleri rahatlatması gibi farklı evrim fakültelerini kurtarır.


Genç insanların neden bize ihale ettiklerini açıklayan evrimsel bir açıklama var: Onlarla ilgilenmeliyiz yoksa türlerimiz tükenmiş olacak. Çoğu bebek memeli için neden bu kadar güçlü duygular hissediyoruz?

Alpaka (Vicugna pacos)





İnsan davranışlarının (insan etolojisi) evrimsel ve uyarlamalı önemini inceleyen Avusturyalı Nobel Ödülü sahibi Konrad Lorenz (1903-1989), birçok hayvanın insan bebekleri tarafından paylaşılan bazı özelliklere sahip olduğunu, ancak yetişkinlerin değil: büyük gözler olduğunu belirtti. , düz burunları, hantal alın ve küçük çene. Lorenz, reaksiyonumuzu diğer hayvanlarda aynı özellik grubuna transfer ettiğimize inanıyordu.


Lorenz'e göre, memeli olmasalar bile diğer hayvanların görünüşünü, bizimkileri yargıladığımız ölçütlerle yargılıyoruz. “Bizi yorumlayan cevabımız budur. Eğer bebekler uzun burunlu ve dar kafalarla, hatta boynuzlu olarak doğmaya başlarlarsa, bu özellikleri güzel görmeye başlardık. Bu nedenle ebeveynler kendi yavrularının daha fazla olduğuna inanmaya meyillidirler. diğer bebeklerden daha çekici. Kendi soyumuzu korumak için içgüdüsel bir içgüdü var. Daha konsantre bir odaklanma ile kendi DNA'mız anlamına geliyor.

Lama (Lama glama)





Her ne kadar bir insan bebeği bir bebek mührü ile karıştırmayacak olsak da, bu küçük tüylü yaratığa kocaman siyah ve göz alıcı gözleri ile bakma dürtüsüne sahibiz. Kalın gri cildi, küçük parlak gözleri, büyük kulakları ve uzun tüpleri ile bebek bir fil çekici görünmemelidir, ancak insan bebekleriyle özdeşleşerek öyle görünmektedir.


Küçük filler fiziksel olarak insanlara benzemezler, ancak davranışsal öğelerine benzerler: eğlenceli, kırılgan (akrabalarına kıyasla), masumlar ve hayatta kalma içgüdüsüyle anneleriyle kalsalar bile, onu aşk olarak yorumluyoruz. Çocukça davranışlar gördüğümüzde onları yanlış yorumluyoruz ve sevgimizi aktarıyoruz. Aynı duyumlar, Perulu deve kuşlarının sevimli yaratıklarını gördüğümüzde ortaya çıkar.

Guanaco (Lama guanicoe)





Vicuñas hakkındaki diğer yayınlara bağlantılar

1) La vicuña bebeğim, And Dağları'nın sevimli yaratığı


2) La Vicuña, And Dağları'nın altın


3) Vicuña ve yaşam alanı, Muhteşem manzara

Referanslar

¿Por qué nos enternecen tanto las crías de mamíferos?, Bethan Bell, BBC, 1 julio 2014

¿Por qué ver imágenes de animales tiernos nos hace sentir mejor?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.