jueves, 25 de julio de 2019

Baby vicuñas και άλλα μικρά ζώα των Άνδεων με τις μητέρες τους. Όμορφες εικόνες

Baby vicuñas και άλλα μικρά ζώα των Άνδεων με τις μητέρες τους. Όμορφες εικόνες


Οι εικόνες των όμορφων μικρών ζώων, όπως οι βικούνες του μωρού, με ελαφριές αποχρώσεις και πράσινους χώρους ως σκηνικό, εμπνέουν την εσωτερική ηρεμία, δημιουργούν μια αίσθηση εξοικείωσης που μας καθησυχάζει. Αυτή η συγκίνηση εντείνεται όταν τα βλέπουμε συνοδευόμενα από τις μητέρες τους, παίζοντας στο περιβάλλον τους, αναζητώντας ασφάλεια σε αυτά ή απλά απολαμβάνοντας την παρουσία και την επαφή τους. Όπως και στους ανθρώπους, όπως και στους μικρούς απογόνους άλλων Περουβιανών καμηλοειδών (και των Άνδεων, όπως το λαλάμα ή λαμά, γκουανάκο και αλπακά).

Είναι τυχερό που όλοι τους βρίσκονται στα ορεινά ή στα Περουβιανά Άντια, είναι ενοχλητικό να γνωρίζουμε ότι οι λαθροκυνηγοί, αδίστακτοι εγκληματίες, αφήνουν πάντα ίχνη των εγκλημάτων τους και οι διεφθαρμένες ή ανίκανες αρχές δεν εκπληρώνουν ποτέ το ρόλο της προστασίας αυτά τα είδη

Vicuña baby- (Vicugna vicugna)




Το vicuña είναι το μικρότερο είδος της οικογένειας Camelidae, έχει μόνο το ένα τέταρτο του βάρους του guanaco, αλλά έχει παρόμοιο σχήμα σώματος, με μακρύ λεπτό λαιμό και λεπτά πόδια. Ζούν σε λειμώνες μεγάλου υψομέτρου στα βουνά των Άνδεων του Περού, της Βολιβίας, της Αργεντινής και της Χιλής. σπάνια κάτω από 3.500 m (11.500 πόδια). Στα ύψη όπου ζει, οι συνθήκες είναι κρύες και ξηρές, έτσι ώστε οι βικούνες να μην κινούνται ποτέ μακρυά από πηγή τρεχούμενου νερού.




Η κοκκινωπόχρωμη γούνα της Vicuña είναι παχιά και μάλλινη και επιτρέπει στο ζώο να ανέχεται το κρύο, το χιόνι και τον πάγο του ορεινού οικοτόπου του. Το θηλυκό έχει περίοδο κύησης μεταξύ 10 και 11 μηνών. Οι νέοι μπορούν να σταθούν και να περπατήσουν λίγο μετά τον τοκετό και θηλάζουν για περίπου 10 μήνες.

Αλπακά (Vicugna pacos)




Το Alpaca επίσης ζει στα ορεινά των Άνδεων, κατά προτίμηση κοντά σε σχετικά υγρές περιοχές. Είναι σαν τη φλόγα, μια εξημερωμένη καμήλα, αλλά είναι μικρότερη από την τελευταία. Το ποσοστό θνησιμότητας των αλπικών μωρών είναι ανησυχητικό. Σε μια σοβαρή επιδημία, μέχρι 100 μπορεί να πεθάνουν μέχρι 80? Σε λιγότερο σοβαρούς μήνες, χάνονται μεταξύ 40 και 50 απογόνων. Μια ομάδα ερευνητών από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του San Marcos (UNMSM), ανέπτυξε επιτυχώς ένα εμβόλιο για τη μείωση της θνησιμότητας των απογόνων της αλπακά. Μια επαρκής και έγκαιρη υγιεινή θεραπεία μειώνει ή αποτρέπει τη δράση βακτηριακών λοιμώξεων που προκαλούν διάρροια ή τη δράση ροταϊού, κοροναϊού και παρασίτων.



Μια θηλυκή αλπακά έχει περίοδο κύησης 11 μηνών. τον επόμενο μήνα ενδέχεται να είναι ήδη έγκυος. Έντονη αναπαραγωγική δραστηριότητα, χωρίς περίοδο ανάπαυσης, επηρεάζει την ασυλία των απογόνων.

Λάμα (λάμα)






Το "λάμα" (λάμα) είναι η μεγαλύτερη και βαρύτερη καμήλα στην Αμερική, φθάνοντας σε μήκος 1,6 μέτρων και βάρους άνω των 150 κιλών. Ζει σε ορεινές περιοχές και οι πιο υγιείς πληθυσμοί βρίσκονται στη Βολιβία.

Guanaco (Lama guanicoe)





Όπως και το vicuña, οι guanacos (Lama guanaco) είναι άγριες καμήλες και βρίσκονται σε αφθονία στην Αργεντινή Παταγονία, όπου υπάρχει περίπου το 80% του συνολικού πληθυσμού. Οι guanacos είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμοι, μπορούν να ζουν σε θάμνους, βουνά (έως 4500 μέτρα), σαβάνα, υγρά εύκρατα δάση, λιβάδια και ούτω καθεξής. Το μαλλί εκτιμάται επίσης.

Σύνδεσμοι προς άλλες δημοσιεύσεις σχετικά με τη νίκουνα

Vicuñas μωρό και άλλοι - Καλέστε, guanaco και alpaca. Εικόνες μικρών πλασμάτων που παράγουν ευεξία.


La vicuña baby, υπέροχο πλάσμα των Άνδεων

Vicuña και το περιβάλλον της, Φημισμένο τοπίο

Αναφορές

Sanmarquinos Crean Vacuna que Reduce Mortandad en Alpacas Bebés, noviembre 28, 2018
http://www.agronline.pe/noticias/sanmarquinos-crean-vacuna-que-reduce-mortandad-en-alpacas-bebes/

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.