jueves, 25 de julio de 2019

Baby vicuñas och andra små andinska djur med sina mödrar. Vackra bilder


Baby vicuñas och andra små andinska djur med sina mödrar. Vackra bilder


Bilderna av vackra små djur som baby vicunas, med ljusa toner och gröna utrymmen som bakgrund, inspirerar inre lugn, skapar en känsla av bekanta som lugnar oss. Denna känsla intensifieras när vi ser dem åtföljas av deras mödrar, leker i deras livsmiljö, söker trygghet i dem eller helt enkelt njuta av deras närvaro och kontakt. Som hos människor, och som i det lilla avkommet till andra peruanska kamelider (och Andinska, till exempel "lama" eller lama glama, guanaco och alpakka).

Det är tur att alla är i högländerna eller "peruanska Anderna", det är en olägenhet att veta att krypskådare, skrupelfria brottslingar alltid lämnar spår av sina brott och korrupta eller inkompetenta myndigheter aldrig fyller rollen som att skydda dessa arter

Vicuña baby- (Vicugna vicugna)




Vicuña är den minsta arten i familjen Camelidae, den har bara en fjärdedel av guanacos vikt, men den har en liknande kroppsform, med en lång tunn hals och tunna ben. De bor i gräsmarker med hög höjd i Andesfjällen i Peru, Bolivia, Argentina och Chile; sällan under 3 500 m (11 500 fot). I höjderna där han bor är förhållandena kalla och torra, så vicuñas rör sig aldrig långt från en källa till rinnande vatten.




Den rödbruna pälsen hos Vicuña är tjock och ullig, och tillåter djuret att tolerera kyla, snön och isen i dess bergsmiljö. Hona har en graviditetsperiod på mellan 10 och 11 månader. Unga människor kan stå och gå kort efter födseln och amma i cirka 10 månader.

Alpaca (Vicugna pacos)




Alpaca bor också i Andes högländer, helst nära relativt fuktiga områden. Det är som lågan, en tämjad kamelid, men den är mindre än den senare. Dödsfrekvensen för baby alpakka är alarmerande. Vid en allvarlig epidemi kan upp till 100 dö upp till 80; Under mindre svåra månader går mellan 40 och 50 avkommor förlorade. En grupp forskare från National University of Major of San Marcos (UNMSM) utvecklade framgångsrikt ett vaccin för att minska dödligheten hos alpakka-avkom. En tillräcklig och snabb sanitetsbehandling minskar eller förhindrar verkan av bakteriella infektioner som orsakar diarré eller verkan av rotavirus, coronavirus och parasiter.



En kvinnlig alpakka har en graviditetsperiod på 11 månader; nästa månad kan det redan vara gravid igen. Intensiv reproduktiv aktivitet, utan viloperiod, påverkar avkommans immunitet.

Lama (Lama glama)





"Lama" (Lama glama) är den största och tyngsta kameliden i Amerika och når en längd på 1,6 meter och väger mer än 150 kg. Han bor i bergsområden och de hälsosammaste befolkningarna är i Bolivia.

Guanaco (Lama guanicoe)





Precis som vicuña är guanacos (Lama guanaco) vilda kamelider och finns i överflöd i argentinska Patagonien, där det finns cirka 80% av den totala befolkningen. Guanacos är extremt anpassningsbara, de kan leva i skrubbar, berg (upp till 4500 meter), savannor, fuktiga tempererade skogar, gräsmarker och så vidare. Ull uppskattas också.

Länkar till andra inlägg om vicuñas

Vicuñas baby och andra - Ring, guanaco och alpakka. Bilder av små varelser som producerar välbefinnande.

La vicuña baby, härlig varelse i Anderna


Vicuña och dess livsmiljö, fantastiskt landskap

Referenser

Sanmarquinos Crean Vacuna que Reduce Mortandad en Alpacas Bebés, noviembre 28, 2018

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.