miércoles, 10 de abril de 2019

Η βικούνια στο ενδιαιτήματά της, οι Άνδεις, το ψηλό οροπέδιο και οι κορυφές. Φανταστικά τοπία


Η βικούνια στο ενδιαιτήματά της, οι Άνδεις, το ψηλό οροπέδιο και οι κορυφές. Φανταστικά τοπία



Vicuna (Vicugna vicugna) είναι ένα αρτιοδακτύλων θηλαστικό της οικογένειας των καμηλοειδών, μια ομάδα της Νότιας Αμερικής καμηλίδων που ζουν στα υψίπεδα των Άνδεων, η οποία περιλαμβάνει το Περού, τον Ισημερινό, τη βόρεια Αργεντινή, τη Βολιβία δυτική, βορειοανατολική Χιλή . Το είδος αυτό διανέμεται από 3200 μίσχους, στο πούνο και τις πεδιάδες του ψυχρού και ξηρού κλίματος.

Οι βικούνες είναι φυτοφάγα, τρέφονται με τα φυτά των στεψεών των Άνδεων και το πούνο. Είναι αξιοθαύμαστη προσαρμογή σε αυτό το εχθρικό περιβάλλον και η κακή ως αποτέλεσμα της εξέλιξης της παρούσας χαρακτηριστικά του σώματος και παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να ζήσουν, όπως και τα μαξιλάρια στις πατούσες τους, τα οποία προστατεύουν τις πέτρες και να μην διαβρώσει το έδαφος του οροπεδίου. Με τον τρόπο της σίτισης, ονομάζονται "χαμηλής πρόσκρουσης", καθώς τα λιβάδια όπου τρέφονται ανακτώνται γρήγορα. Vicuñas είναι «αναγκαστική πότες» πρέπει να πίνετε κάθε μέρα, έτσι που ζουν κοντά σε ποτάμια, λίμνες, στέπες και λιβάδια που έχουν λίγο πιο πράσινο μπαλώματα και τα λεγόμενα πλούσια Βέγκας ή «υγρότοποι» και τους υγρότοπους και περιοχές χωρίς βλάστηση (ξεφλούδισμα και αλάτι). Τα πιο συνηθισμένα φυτικά είδη είναι τα λαχανικά, yareta, ichu και άλλα χόρτα.

Οι ντουκουάν ψάχνουν για φαγητό όπου προφανώς δεν υπάρχει τίποτα, αλλά είναι προσαρμοσμένες για να επιβιώσουν με λίγα.




Οι ντουκουάνες μπορούν να περιπλανηθούν μέσα από άγονες εκτάσεις, αναζητώντας επίσης φαγητό όπου φαίνεται αδύνατο να υπάρχει κάτι. Μια βουνό βλέπει να περνάει μέσα από τα αλάτια διαμερίσματα του Uyuni της Βολιβίας



Βρίσκονται συχνά κοντά σε λιμνοθάλασσες, όπου η βλάστηση είναι πιο άφθονη, αλλά όχι με την ποικιλία ή τον πλούτο των τροπικών. Είναι ο βιότοπός τους και η παρουσία τους μετατρέπει το φυσικό τοπίο σε αξέχαστα οράματα.




Vicuñas, μόνοι ή σε μικρές οικογενειακές κοπάδια, έχουν πάντα το ζωτικής σημασίας στάδιο ως φόντο, τα βουνά από τα υψίπεδα, προφανώς εχθρική προς τη ζωή, αν και η παρουσία τους εκεί είναι ήδη ένα θαύμα της ζωής. Η φύση είναι σοφή και προσφέρει όμορφες δημιουργίες.




Τώρα, ας δούμε, βικούνιας στην κορυφή του κόσμου στο χιονισμένο του Περού, τον Ισημερινό, την Αργεντινή, τη Βολιβία, τη Χιλή. Φαίνεται ότι αυτό το χωρίο δημιουργήθηκε μόνο για να τονίσει την ομορφιά τους. Γαλάζιο του ουρανού, το λευκό του χιονιού και περιστασιακά ανοιχτό πράσινο ορισμένων βοτάνων, σε αντίθεση με χρυσά χρώματα του αυτό το όμορφο πλάσμα, υπερήφανοι για το Περού και τις χώρες της Νότιας Αμερικής, όπου η μαγευτική Cordillera de los Andes επιβάλλεται








Σύνδεσμοι με συναφή θέματα:

Το μωρό vicuña, το υπέροχο πλάσμα των Άνδεων

Η βουλγαρία, χρυσό των Άνδεων

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.