miércoles, 10 de abril de 2019

Vicuña i dess livsmiljö, Andes, hög platå och toppmöten. Fantastiska landskap


Vicuña i dess livsmiljö, Andes, hög platå och toppmöten. Fantastiska landskap


Vicuna (Vicugna vicugna) är en artiodactyl däggdjur av kamel familjen, en grupp av sydamerikanska kameldjur som lever i Andernas högland, som omfattar Peru, Ecuador, norra Argentina, västra Bolivia, nordöstra Chile . Denna art är fördelad från 3200 moh, i puna och uppåt i kallt och torrt klimat.

Vicuñas är herbivores, de matar på Andean Steppes och Puna växter. Det är beundransvärt anpassning till denna fientliga miljö och fattiga som en följd av utvecklingen av nuvarande kropps egenskaper och faktorer som bidrar till att du bor, liksom kuddarna på sina tassar, som skyddar stenarna och inte eroderar jord platån. På sätt att mata, kallas de för "låga effektgravar", eftersom gräsmarkerna där de matar sig snabbt återhämtar sig. Vicunas är "tvingas drinkers" måste dricka varje dag, så lever nära floder, sjöar, stäpper och gräsmarker som har lite grönare patchar och så kallade rika Vegas eller "våtmarker" och våtmarker och områden utan vegetation (peeling och salt). De vanligaste växterna är tola, yareta, ichu och andra gräs.

Vicuñas letar efter mat där det uppenbarligen inte finns något, men de är anpassade att överleva med lite.



Vicuñas kan vandra genom torra land, och letar efter mat där det verkar omöjligt att det fanns något. En vicuña ses genom att springa genom saltbostäderna i Uyuni, Bolivia



De befinner sig ofta nära dammar, där växtligheten blir rikligare, men inte med den mångfald och rikedom i tropikerna. Det är deras livsmiljö och deras närvaro förvandlar det torra landskapet till minnesvärda visioner.




Vicunas, ensamma eller i små familje flockar, alltid har den viktiga skede som bakgrund, bergen i höglandet, till synes livsfientliga, även om deras närvaro där redan är ett mirakel i livet. Naturen är klok och erbjuder vackra skapelser.




Nu ska vi se, vikunja på toppen av världen i den snöiga i Peru, Ecuador, Argentina, Bolivia, Chile. Det verkar som om denna passage skapades endast så att de kunde belysa sin skönhet. Blå himmel, vita snön och ibland ljusgröna vissa örter, kontrasteras av gyllene färger i denna vackra varelse, stolthet Peru och sydamerikanska länder där den magnifika Cordillera de los Andes åläggs









No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.