martes, 26 de febrero de 2019

Vicuña baby, underbara varelse av Andesna


Vicuña baby, underbara varelse av Andesna


Vicuna (Vicugna vicugna) är en art av artiodactyl däggdjur camelid familj och grupp av sydamerikanska kameldjur som lever i Andernas högland, i Argentina, Bolivia, Chile, Ecuador, och i de andinska höglandet i Peru, som Den har den största populationen av arten.

Vicuñas är de minsta kameliderna, väger mellan 40 och 50 kg och har en längd av 80 cm. De är vilda, beige eller vikunja (rödaktig ljusbrun) på vitt tillbaka i den centrala zonen och benen, varierar beroende på geografiska områden där de bor. Fiber av ull är bland de finaste i världen, med 15 mikron i diameter. Pälsen är tät, bildad av tunna fibrer som växer nära varandra, för att skydda djuret från kyla, regn och vind.




Den dominerande hane är den enda som kan träffa kvinnorna i besättningen. ledaren ändras dock ofta. Män utan en partner, stark och hälsosam, kommer att kämpa med dominerande ledare för att ha den positionen.

Parningen sker i mars och april, då kopplingen varar 11 månader. Det finns oftast bara en bebis, ibland kan det finnas 2 nyfödda för varje födelse. Kalven står bara 15 minuter efter födseln, livnär sig på mjölk i ca 10 månader, men är fortfarande med mamman till 18 månaders ålder. Vicuñas sociala organisation kännetecknas av förekomsten av familjegrupper, grupper av singlar och ensamma män. I familjegrupper leder en enda dominerande man en grupp honor och ungdomar upp till tio personer. Non-dominant män blir ensamma eller gå med i stora flockar av ungkarlar. De är sexuellt mogna på två år.




De vikunjor barn är vackra och graciösa varelser, men säkerheten måste förbli alltid med mamman och andra medlemmar i gruppen. Av olika anledningar kan de separeras från moder- eller familjekoncernen, så de är offer för rovdjur. Ibland har tur och räddas och vårdas av människor som bör åter dem att återvända till sin naturliga miljö. Enligt lag kan du inte få vicuñas i fångenskap.






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.