miércoles, 10 de abril de 2019

De vicuña in zijn habitat, de Andes, het hoogplateau en de toppen. Fantastische landschappen


De vicuña in zijn habitat, de Andes, het hoogplateau en de toppen. Fantastische landschappen



Vicuña (Vicugna vicugna) is een artiodactyl zoogdier van de kameelachtige familie, een groep van Zuid-Amerikaanse kameelachtigen die in de hooglanden van de Andes wonen, die Peru, Ecuador, het noorden van Argentinië, westelijk Bolivia, het noordoosten van Chili bevat . Deze soort wordt verdeeld vanaf 3200 masl, in de puna en hooglanden van koud en droog klimaat.

De vicuñas zijn herbivoren, ze voeden zich met de planten van de Andes-steppen en de puna; Het is bewonderenswaardig aanpassing aan deze vijandige omgeving en slecht als gevolg van de evolutie van de huidige lichaam kenmerken en factoren die helpen leven, zoals de pads op hun poten, die de stenen te beschermen en de bodem van het plateau niet eroderen. Door de manier van voeren worden ze "low impact grazers" genoemd, omdat de graslanden waar ze zich voeden snel herstellen. Vicunas zijn "gedwongen drinkers" moet elke dag te drinken, zodat het leven in de buurt van rivieren, meren, steppen en graslanden die weinig groener patches en zogenaamde rich vegas of "wetlands" en wetlands en gebieden zonder hebben vegetatie (peeling en zout). De meest voorkomende plantensoorten zijn tola, yareta, ichu en andere grassen.

De vicuña's zoeken naar voedsel waar er blijkbaar niets is, maar ze zijn aangepast om te overleven met weinig.




De vicuña's kunnen dwalen door dorre landen, ook op zoek naar voedsel waar het onmogelijk lijkt dat er iets was. Een vicuna wordt gezien die de zoute vlakten van Uyuni, Bolivië doornemen




Ze worden vaak gevonden in de buurt vijvers, waar de vegetatie is overvloediger, maar niet met de verscheidenheid en rijkdom van de tropen. Het is hun leefgebied en hun aanwezigheid verandert het dorre landschap in gedenkwaardige visies.




Vicunas, alleen of in kleine familie koppels, altijd de cruciale fase als achtergrond, de bergen van de hooglanden, blijkbaar vijandig tegenover het leven, hoewel hun aanwezigheid daar is al een wonder van het leven. De natuur is wijs en biedt prachtige creaties.




Nu, laten we eens kijken, vicunas op de top van de wereld in de sneeuw van Peru, Ecuador, Argentinië, Bolivia, Chili. Het lijkt erop dat deze passage alleen is gemaakt zodat ze konden worden benadrukken de schoonheid ervan. Blauwe hemel, wit van de sneeuw en soms lichtgroen van sommige kruiden, in contrast met gouden kleuren van dit prachtige dier, trots Peru en Zuid-Amerikaanse landen waar de prachtige Cordillera de los Andes wordt opgelegd










No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.