sábado, 2 de febrero de 2019

Vicuna, And Dağları'nın gerçek altınları


Vicuna, And Dağları'nın gerçek altınları


Vicuña, beş Latin Amerika ülkesinin değerli bir sembolü ve hakimidir: Arjantin, Şili, Bolivya, Peru ve Ekvador. İnkalar tarafından "And Dağları'nın Altınları" olarak kabul edilen Vicuña, yumuşaklığı ve aşırı inceliği ile dünyadaki en değerli lif veya yünlere sahip; Bu lif bir insan kılından 8 kat daha incedir, çok hafiftir ve daima inceliğini ve dayanıklılığını korur; Doğal olarak hipo alerjendir ve en hassas ciltler için bile mükemmeldir.

Neyse ki, kesme için ataların kullanılma tekniklerinin korunması ve kullanımı seçildi, aksi halde soyu tükenmiş bir tür ya da neslinin tükenmesi eşiğinde olacaktı. "Chaccu" veya kesme, bu soylu hayvanın bakımını ve refahını ön planda tutan bir törene bağlı bir faaliyettir; Her 2 yılda bir elle ve toplu olarak yapılır ve her bir kazada yaklaşık 2 dakika sürer, sadece bir kazana zarar vermeden geriye doğru makaslanır.



Peru Merkez Rezerv Bankası, 1966'da, yasal paraların özelliklerini belirledi ve güneş paralarının ters yüzünde bir zaferin göründüğünü ve değerinin "Un Sol de Oro" ifadesiyle ifade edildiğini belirtti. Madeni paralar 1966'dan 1975'e kadar basıldı; % 70 bakır ve% 30 çinkoya sahiplerdi, brüt ağırlık 9 gramdı ve çapı 28 milimetre idi.



Tekstil endüstrisinde, Victoria yünü müthiş enkazlara ulaşan kıyafet yapımına izin veriyor: Bir takım elbise 31.000 avroya, 16.000 avro ceketi, bir süveter ve 4.000 avroya mal olabilir ve bir çift eldiven 1.200 avroyu geçebilir. Ermenegildo Zegna bu işte yaygın olarak bilinmektedir.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.