miércoles, 10 de abril de 2019

Yaşam alanı içindeki Victoria, And Dağları, yüksek plato ve zirveler. Muhteşem manzaralar


Yaşam alanı içindeki Victoria, And Dağları, yüksek plato ve zirveler. Muhteşem manzaralar


Vicuna (Vicugna vicugna), Peru, Ekvador, kuzey Arjantin, batı Bolivya, kuzeydoğu Şili'yi içeren And dağlarında yaşayan bir grup Güney Amerika deve kuşu olan deve kuşları ailesinin bir artiodaktil memelidir. . Bu tür 3200 masldan, soğuk ve kuru iklimin puna ve yaylalarında dağılmıştır.

Vicuñas herbivor, And steplerinin ve puna'nın bitkilerini besliyorlar; Bu düşmanca ve fakir ortama uyum sağlaması, fiziksel özelliklerinin ve taşlardan koruyan ve altiplanın toprağını aşındırmayan bacaklarındaki pedler gibi yaşamaya yardımcı olan faktörlerin evrimi sonucu takdire değer. Beslenme yoluyla, "düşük etkili sıyırıcılar" olarak adlandırılırlar, çünkü beslendikleri çayırlar hızla toparlanır. Vicuñas "zorla içen insanlar" dır, her gün içmeli, bu yüzden nehir, lagün, bozkır ve otlakların yakınında yaşamaları gerekir, bu nedenle vegas ya da "bofedales" denilen küçük, daha yeşil ve daha zengin yamalar ve ıslak alanlar ve alanlar olmadan bitki örtüsü (soyma ve tuz). En yaygın bitki türleri tola, yareta, ichu ve diğer çimlerdir.

Vicuñas, görünüşte hiçbir şeyin olmadığı yiyecekleri arar, ancak çok azıyla hayatta kalmak için uyarlanırlar.



Vicuñas kurak topraklarda dolaşabilir, ayrıca bir şeyin olması imkansız gibi görünen yiyecekleri arayabilir. Bolivya'daki Uyuni tuz dairelerinde koşan bir vicuna görülüyor




Genellikle bitki örtüsünün daha bol olduğu lagünlerin yakınında bulunur, ancak tropiklerin çeşitliliği veya zenginliği ile birlikte bulunmazlar. Bu onların yaşam alanı ve varlığı kurak manzarayı unutulmaz manzaralara dönüştürüyor.




Tek başına veya küçük aile sürülerinde olan vekiller her zaman hayati senaryonun arka planı, puna dağları, görünüşte cana yakın bir yaşam mucizesi olmasına rağmen, görünüşte cana yakın olacaktır. Doğa bilge ve güzel kreasyonlar sunuyor.




Şimdi, görelim, dünyanın tepesinde, Peru, Ekvador, Arjantin, Bolivya ve Şili'nin karla kaplı dağlarında. Görünüşe göre bu pasaj sadece güzelliklerini vurgulayabilecekleri şekilde yaratılmış. Gökyüzünün mavisi, karlı beyazı ve zaman zaman bazı bitkilerin soluk yeşili, bu güzel yaratığın altın rengi ile uyumludur, Peru'nun gururu ve muhteşem And Dağları'nın dayattığı Güney Amerika ülkeleri






No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.