sábado, 2 de febrero de 2019

Η νύκου, αληθινό χρυσό των Άνδεων


Η νύκου, αληθινό χρυσό των Άνδεων


Το vicuña είναι ένα πολύτιμο σύμβολο και κληρονομιά πέντε χωρών της Λατινικής Αμερικής: Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία, Περού και Ισημερινός. Το vicuña, που θεωρείται ως "χρυσός των ανδρών" από τους Incas, έχει την πιο πολύτιμη ίνα ή μαλλί στον κόσμο για την απαλότητα και την ακραία φινέτσα του. Αυτή η ίνα είναι 8 φορές λεπτότερη από την ανθρώπινη τρίχα, είναι πολύ ελαφριά και πάντα διατηρεί την λεπτότητα και την αντοχή της.
Είναι φυσικά υποαλλεργικό και τέλειο ακόμη και για το πιο λεπτό δέρμα.

Ευτυχώς, επελέγη η προστασία και η χρήση των προγονικών τεχνικών διάτμησης, αλλιώς θα ήταν ένα εξαφανισμένο είδος ή στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Το "Chaccu" ή η διάτμηση είναι μια δραστηριότητα που συνδέεται με μια τελετή, η οποία δίνει προτεραιότητα στη φροντίδα και την ευημερία αυτού του ευγενούς ζώου. Κάνει το χέρι και το κοινό κάθε 2 χρόνια και διαρκεί περίπου 2 λεπτά ανά vicuña, μόνο το πίσω μέρος της vicuña είναι σχισμένο, χωρίς να προκαλέσει καμία ζημιά.



Η Κεντρική Αποθεματική Τράπεζα του Περού, το 1966, ορίζονται τα χαρακτηριστικά για νόμιμο χρήμα, δηλώνοντας ότι στο πίσω μέρος για τα κέρματα του ενός σχήματος ήλιο της περουβιανής λάμας και εκφράζεται με τη φράση «Μια Sol de Oro» αξία. Τα κέρματα κόπηκαν από το 1966 έως το 1975. Είχαν 70% χαλκό και 30% ψευδάργυρο, το μεικτό βάρος ήταν 9 γραμμάρια και η διάμετρος ήταν 28 χιλιοστά.



Στον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας, vicuna μαλλί επιτρέπει την κατασκευή ενδυμάτων επίτευξη καταπληκτικά Ναυάγια: Ένα κοστούμι μπορεί να κοστίσει 31.000 ευρώ, 16.000 ευρώ ένα σακάκι, ένα πουλόβερ πάνω από 4.000 ευρώ, και ένα ζευγάρι γάντια υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ. Η Ermenegildo Zegna είναι ευρέως γνωστή σε αυτήν την επιχείρηση.





Προτεινόμενοι σύνδεσμοι:


Το μωρό vicuña, το υπέροχο πλάσμα των Άνδεων


Vicuña και το περιβάλλον της, Φημισμένο τοπίο



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.