martes, 26 de febrero de 2019

Victoria bebek, And Dağları'nın sevimli yaratığı


Victoria bebek, And Dağları'nın sevimli yaratığı


Vicuna (Vicugna vicugna) bir artiodaktil memeli türü, deve kuşları ailesi ve And dağlarında yaşayan Arjantin, Bolivya, Şili, Ekvador ve Peru'nun And dağlarında yaşayan bir ülke olan Güney Amerika deve kuşları grubudur Bu türün en büyük nüfusuna sahiptir.

Vekiller en küçük develerdir, ağırlığı 40 ile 50 kg arasındadır ve uzunluğu 80 cm'dir. Orta bölgedeki beyaz bacaklarda ve bacaklarda, yaşadıkları coğrafi bölgelere göre değişkenlik gösteren vahşi, bej veya Victoria (açık kırmızımsı kahverengi) renklidirler. Yünün lifi, çapı 15 mikron olan dünyanın en iyileri arasındadır. Kürk, hayvanı soğuktan, yağmurdan ve rüzgardan korumak için birbirine yakın büyüyen ince liflerden oluşur.




Baskın erkek, sürüdeki dişilerle çiftleşebilen tek kişidir; Ancak, lider çok sık değişiyor. Eşi olmayan erkeklerin güçlü ve sağlıklı olmaları, hakim liderlerle bu pozisyona sahip olmaları için mücadele edecektir.

Çiftleşme Mart ve Nisan aylarında gerçekleşir ve daha sonra debriyaj 11 ay sürer. Genellikle sadece bir bebek olur, bazen her doğum için 2 yeni doğmuş olabilir. Buzağı doğumdan sadece 15 dakika sonra duruyor, yaklaşık 10 ay boyunca sütle besleniyorlar, ancak 18 aylık olana kadar anne ile kalıyorlar. Victoria'nın sosyal organizasyonu, aile gruplarının, bekar gruplarının ve yalnız erkeklerin varlığı ile karakterizedir. Aile gruplarında, tek baskın bir erkek, on kişiye kadar bir grup kadın ve çocuğa öncülük eder. Baskın olmayan erkekler yalnız olur ya da çok sayıda bekar sürüsüne katılır. İki yıl içinde cinsel açıdan olgunlar.



Vicuna bebekleri güzel ve zarif canlılardır, ancak her zaman anne ve grubun diğer üyeleriyle birlikte güvenlik için kalmaları gerekir. Farklı nedenlerden dolayı, anne veya aile grubundan ayrılabilirler, bu yüzden avcıların mağdurları. Bazen, şanslılar ve kurtarıldılar ve daha sonra doğal ortamlarına geri dönmek için geri dönmek zorunda olan insanlar tarafından bakılıyorlar. Yasaya göre, esaret altında herhangi bir vekil olamaz.







No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.