sábado, 21 de octubre de 2017

Peru, Vicuña, διανομή στις Άνδεις της Νότιας Αμερικής

Το vicuña και οικότοπό του στις αμερικανικές Άνδεις



Vicuna (Vicuña vicuna), -από quechua wik'uña- είναι ένα οικογενειακό θηλαστικό Καμηλιδών, ομάδα καμηλοειδή, αναγνωρίζεται ως σύμβολο του πλούτου του Περού στο σημείο ότι λεπτό σχήμα του για την Coat Εθνικό. Vicuna ζουν στην πραγματικότητα το σύνολο της altiplano των Άνδεων, η οποία εκτείνεται από τη βόρεια Αργεντινή, τη Βολιβία δυτική, βορειοανατολική Χιλή, σε όλη Περού, και μέρος του Ισημερινού. Στο Περού υπάρχει ο μεγαλύτερος πληθυσμός.


Οι νικουάνες είναι οι μικρότερες καμήλες, ζυγίζουν μεταξύ 40 και 50 κιλών και έχουν μήκος 80 εκ. Είναι άγρια, και μπεζ μαλλιά ή vicuna (κόκκινο ανοιχτό καφέ) στην πλάτη και το λευκό στην κοιλιά και τα πόδια, ποικίλουν ανάλογα με τις γεωγραφικές περιοχές που κατοικούνται. Οι βικουάνες του βορρά είναι πιο σκούρες και έχουν ένα τρίχωμα τρίχες στο μπροστινό μέρος του στήθους. Vicuñas έχουν ψιλόλιγνος πόδια, που καταλήγει σε μαξιλάρια, τα οποία τους επιτρέπουν να περπατήσει σε διάφορους τύπους εδαφών, ακόμη και βραχώδεις. μαλλί Ίνα είναι ένα από τα παγκοσμίως καλύτερα, με 15 μικρά σε διάμετρο και σχηματίζει ένα πυκνό τρίχωμα που προστατεύει το κρύο, τη βροχή και τον άνεμο.

Κατά τη διάρκεια των Incas, η vicuña ήταν προστατευόμενο είδος. Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία είχαν εκτεθεί σε εξαφάνιση το 1974, με μόνο έναν πληθυσμό 6.000 ανακηρύχθηκε «προστατευόμενα είδη». Επί του παρόντος, ο πληθυσμός έχει ανακάμψει, και anqué δεν φτάνει τα επίπεδα της ηλικίας, εκατομμύρια vicuñas? δεν θεωρείται πλέον ως απειλούμενο είδος. Ωστόσο, δεν πρέπει να μειώσετε την φρουρά σας επειδή παραμένουν οι απειλές (λαθροθηρία, απώλειες ενδιαιτημάτων και άλλες απειλές).

Θα παρουσιάσουμε αμέσως εικόνες του Βίκουνα στην περουβιανή περιοχή
 σε Arequipa και Puno





Στην Αργεντινή, από τον Jujuy, στις Άνδεις




Στη Βολιβία, μέσω του Salar de Uyuni




Στη Χιλή, μέσω της έρημο Atacama




Στο Εκουαδόρ, από το ηφαίστειο και το ψηλότερο βουνό, το Chimborazo.




Vicuna στο εξωτερικό εκτιμάται ιδιαίτερα, αν και όχι στο φυσικό τους περιβάλλον, βρίσκονται σε ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις και σε ζωολογικούς κήπους. Μια νύμφη στη Στουτγάρδη της Γερμανίας.



Αναφορές

Vicuña
Vicuña


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.