sábado, 21 de octubre de 2017

Peru Vicuña, fordeling i Andes, Sør-Amerika

Vicuña og dens habitat i den amerikanske Andes


Vicuna (Vicuña vikunja), -fra quechua wik'uña- er et pattedyr familie Camelidae, camelids gruppe, er identifisert som et symbol på rikdom Peru til det punktet at den slanke form på våpen nacional. Vicuna faktisk bor hele Andean Altiplano, som strekker seg fra det nordlige Argentina, vestlige Bolivia, nordøstlige Chile, hele Peru, og en del av Ecuador. I Peru er det den største befolkningen.


Vicuñas er de minste kamelider, veier mellom 40 og 50 kg og har en lengde på 80 cm. De er vilt, og hår beige eller vicuna (rødlig brun) i ryggen og hvitt på buken og benene, varierende avhengig av geografiske områder bebodd. Vikuñaene i nord er mørkere og har et tuft av hår foran på brystet. Vicuñas har lange, tynne bein som slutter i pads som gjør at de kan gå på ulike jordtyper, selv steinete. Fiber ull er blant verdens beste, med 15 mikrometer i diameter, og danner en tett pels som beskytter kulde, regn og vind.

På inkarnstidspunktet var vicuña en beskyttet art. Etter en lang periode der de ble utsatt for utryddelse, ble det i 1974, med bare en befolkning på 6000, deklarert som en "beskyttet art". For tiden har befolkningen gjenopprettet, og anqué når ikke nivåene av den skandaløse, millioner av vicuñas; er ikke lenger betraktet som truet art. Du bør imidlertid ikke senke vakt fordi truslene forblir (poaching, habitat loss og andre trusler).

Vi vil med en gang vise vicuñas bilder i det peruanske territoriet,  i Arequipa og Puno




I Argentina, ved Jujuy, i Andes




I Bolivia, gjennom Salar de Uyuni




I Chile, gjennom Atacama-ørkenen





I Ecuador, ved vulkanen og høyeste fjellet, Chimborazo.




Vicuna utlandet er høyt verdsatt, selv om den ikke er i deres naturlige habitat, de er funnet på private gårder og i dyreparker. En vicuna i Stuttgart, Tyskland.



Referanser
Vicuña
Vicuña

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.